Lost Relics – En nyhet från NetEnt!

NetEnt är den svenska speltillverkaren som är känd för att lansera slots som bjuder på det där lilla extra. Det kan vara en spännande bonusfunktion eller häftiga animationer. Så är också fallet med den nya sloten Lost Relics. Detta är spelutvecklarens andra spelautomat som är av typen cluster pay-spel. Detta innebär att du inte har några traditionella vinstlinjer utan spelar på ett schackbräde som består utav 5×5 rutor. För att du ska vinna måste symbolerna hamna i rätt mönster bredvid varandra på skärmen.

Det första NetEnt-spelet som berikade våra liv med denna funktion var Aloha! Cluster Pay, som sedan lansering blivit mycket populär. Vi tippar att Lost Relics kommer gå samma framtid till mötes. Här har NetEnt nämligen lyckats plocka in flera spännande bonusfunktioner, samtidigt som du bjuds på en spelupplevelse utöver det vanliga. Det finns bland annat wild-symboler, free spins och extra scatters. Animationerna är välgjorda och spelet flyter på oavsett om du spelar på dator eller din mobil – detta gäller både för Android och iOS.

Tema och grafik

I Lost Relics befinner vi oss långt nere i en arkeologisk utgrävning och vårt mål är att hitta skatter och andra rikedomar. Visuellt är Lost Relics otroligt snygg och det är inte svårt att föreställa sig att det är du själv som letar efter guldet. Det finns även många fina detaljer under spelets gång, som en brinnande eld vid sidan av skärmen och flera 3D-symboler. Musiken och ljudeffekterna bidrar dessutom till att skapa den mystiska stämning som förknippas med ett hisnande äventyr. Varje gång du vinner spelas till exempel en melodi för att fira.

Olika bonusfunktioner

Om du lyckas snurra fram tre scatter-symboler på rad ett, tre och fem i Lost Relics belönas du med 10 stycken gratisrundor. Med dessa free spins ska du sedan lyckas få bort tillräckligt många symboler för att komma fram till en skattkista. I kistan döljer sig i sin tur belöningar som extra spins eller en myntvinst. Lost Relics har även en funktion med extra wilds där du får tre extra wild-symboler som hjälper dig att skapa en bättre vinstrad. Totalt kan hela 15 extra wilds dyka upp på spelplanen.

Så vinner du

Tack vare den speciella spelplanen i Lost Relics, som är präglad av den så kallade cluster pay-funktionen, behöver symbolerna inte skapa en vinstlinje utan ett vinnande mönster. Det räcker med att de hamnar bredvid varandra lodrätt eller vågrätt på spelplanen för att sloten ska ge vinst. Då NetEnt dessutom inte har snålat på varken wilds, scatters eller andra bonusfunktioner är denna slot fullpackad med innovativa vinstchanser. Återbetalningen ligger på 96,30 % så detta är en slot för dig som hellre vinner ofta och mindre summor.