Stora spelsläpp från NetEnt under hösten

Slots från NetEnt brukar vara avskalade slots med snygg grafik, likt speltillverkarens mest kända slots; Starburst och Mega Fortune. Dessa är typexemplet på just enkla och avskalade slots men under senare år har NetEnt även skapat spel med fler funktioner, animationer och många nyskapande funktioner. NetEnts megahit, Gonzo’s Quest som var revolutionerande när den lanserades, kan nog vara anledningen till att man idag satsar på mer avancerade slots.

Lanseringar

Förra året satsade NetEnt främst på slots med rock´n roll tema och som resultat presenterades några av världens rockikoner i spel likt Guns N` Roses, Jimi Hendrix och Motörhead. Men parallellt med denna storslagna satsning har NetEnt också lanserat slots som till exempel Drive, en relativt avskalad slot med många inbyggda bonusfunktioner. Under den första delen av år 2017 lanserades också Divine Fortune och Joker Pro som båda är mycket avskalade slots. Det har med andra ord varit en blandning mellan högt och lågt från NetEnt på sistone. Trots satsningar på iögonfallande och fartfyllda spel behåller de tänket med lugnare och melodiska slots.

Hösten 2017

NetEnt har gjort sig kända för avskalade slots men de slots som släppts under hösten allt annat än avskalade, det här är slots fyllda med bonusfunktioner och med nya grepp. Bland annat Planet of the Apes som är framtagen i samarbete med 20th Century Fox och är fylld med klipp från filmerna.

Detta är också en slot som är mycket olik andra slots eftersom du spelar på två spelplaner samtidigt och dessa spelplaner är i princip oberoende av varandra. Varje spelplan har sitt eget unika bonusspel och sina egna unika free spins-rundor. Detta resulterar i att Planet of the Apes har fem olika bonusspel vilket inte är illa för en slot, lägg till alla snygga klipp från filmerna, det otroligt proffsiga soundtracket och de läckra animationerna och NetEnt har skapat en ny klassiker.

En annan nyhet var Finn and the Swirly Spin, ett spel som inte liknar någon annan slot på marknaden.

Temat hos Finn and the Swirly Spin är en irländsk pysslings äventyr och spelet är en blandning av slot och ett äventyrsspel där pysslingen Finn, med hjälp av sin magiska nyckel ger sig ut på äventyr och förflyttas till nya världar. Sättet på vilket Finn and the Swirly Spin spelas är revolutionerande, detta är inte en slot med snurrande hjul, det är en slot med en spiral som skruvar sig in mot mitten där det finns ett nyckelhål. Vid spelets start finns den magiska nyckeln ytterst på spiralen men varje gång symbolerna mellan nyckeln och nyckelhålet bildar vinnande kombinationer förflyttas nyckeln allt närmare nyckelhålet samtidigt som spelaren vinner myntvinster. När nyckeln väl nått nyckelhålet förflyttas spelet till en ny spelplan.

Sammanfattning

NetEnts är en stor favorit hos många och den kanske största spelutvecklaren som finns på marknaden. Alla spel från NetEnt är dock inte lika klockrena, men de två nya slots som kom ut under hösten år 2017 – Finn and the Swirly Spin och Planet of the Apes, är ett bevis på att NetEnt verkligen vet vad de gör. Detta är två slots som är väldigt olika andra spel vilket visar på innovation hos företaget, men även två spel som kräver en del övning innan du som spelare fullt ut begriper och behärskar dem. Men det är också slots som garanterat kommer att underhålla dig och som kommer att vara svåra att slita sig ifrån.